Pentru 24 de bucati aveti nevoie de:
3 oua
200 gr unt(100 gr pentru aluat,100 gr pentru uns formele )
un praf de copt
2 cani si jumatate faina
o cana si jumatate zahar
o cana de lapte
coaja rasa de lamaie
vanilie
un varf cutit sare
50 gr stafide
Pentru ornat eu am folosit ,ciocolata topita ,bombonele colorate,frisca si glazura de lamaie.
Am facut diversificat ca arata tare bine aceste minunatii de tortulete.
Glazura de lamaie in poza de mai sus.
Ouale intregi se bat bine cu sarea ,se adauga zaharul si se continua pana la omogenizarea completa.Se adauga untul si restul ingredientelor.(eu toate le-am amestecat cu mixerul ,e mai usor si mai rapid)La sfarsit faina .Se amesteca bine apoi cu o lingura se ia din compozitie (chiar daca vi se pare mai moale creste ) si se pun in forme de briose date inainte cu unt topit si tapetate cu faina .Se dau la cuptor la foc potrivit 35 minute ,sau pana ce se vede ca sunt rumenite pe margini.Se scot se lasa in forme pana se racesc apoi se orneaza cu ciocolata ,frisca ,glazura de lamaie si bombonele colorate.Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 11 aprilie 2014
Placinte umplute cu sunca si cascaval
Pentru aluat aveti nevoie de:
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
apa calduta cat cuprinde
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr sunca
200 gr cascaval
sare si piper
Ulei pentru prajit
Se amesteca drojdia in putina apa calduta ,se adauga sarea si faina.Se framanta bine pana va iese un aluat potrivit Se pune intr-un loc la cald si se lasa la crescut cel putin 2 ore..Se taie cubulete sunca .Cascavalul se rade.
Se ia cate o bucata mica din aluat se intinde ,se pune in mijloc sunca ,cascaval ,sare si piper
Se impatura apoi se intinde din nou cu sucitorul sa se preseze bine marginile .Se lasa putin la crescut apoi se prajesc in ulei pana se rumenesc apoi se scot pe prosoape de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Sunt foarte bune aceste placinte si satioase.
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
apa calduta cat cuprinde
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr sunca
200 gr cascaval
sare si piper
Ulei pentru prajit
Se amesteca drojdia in putina apa calduta ,se adauga sarea si faina.Se framanta bine pana va iese un aluat potrivit Se pune intr-un loc la cald si se lasa la crescut cel putin 2 ore..Se taie cubulete sunca .Cascavalul se rade.
Se ia cate o bucata mica din aluat se intinde ,se pune in mijloc sunca ,cascaval ,sare si piper
Se impatura apoi se intinde din nou cu sucitorul sa se preseze bine marginile .Se lasa putin la crescut apoi se prajesc in ulei pana se rumenesc apoi se scot pe prosoape de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Sunt foarte bune aceste placinte si satioase.
Pofta buna si spor la gatit
marți, 8 aprilie 2014
Miracle a la Ciocolate
Am facut o reteta noua de ciocolata de casa si cum reteta era gresita am transformat-o in tort ,de altfel foarte bun si aromat,in poza nu apar toate ingredientele asa ca va rog sa cititi de ceea ce aveti nevoie pentru al face,merita
Aveti nevoie de:
500 gr lapte praf
1 kg zahar
300 gr unt
o cana de apa
50 gr cacao
o sticluta esenta de rom
15 biscuiti pisati
6 oua
2 plicuri gelatina (30 gr)
50 gr stafide
50 gr ciocolata pentru décor
Laptele praf se amesteca cu untul pana se omogenizeaza bine .Zaharul se amesteca cu o cana apa si se fierbe pana ajunge ca si o smanatana mai groasa ,cam jumatate din ce a fost sa va ramana.Se raceste putin sa fie calduta .La compozitia de unt cu lapte praf se adauga cacaua ,stafidele ,esenta de rom,biscuitii pisati , galbenusele pe rand si la urma gelatina inmuiata in putina apa calduta si ultimele albusele batute spuma tare .(Amestecati usor albusele cu crema sa nu se lase ,puneti cate putin ).Tot acest amestec il puneti intr-o forma de care doriti (eu l-am facut rotund),cu folie si il dati la rece macar 4 ore ca sa se intareasca datorita gelatinei si apoi se rastoarna usor pe un platou.Daca doriti sa fie putin mai tare se mai poate adauga inca un plic de gelatina . Mie mi-a placut ca e tare pufos .Se orneaza cu ciocolata rasa deasupra ,mergea ciocolata alba dar nu am avut asa ca am facut cu neagra.
E un tort delicios de bun ,perfect pentru o sarbatoare sau alaturi de prieteni
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
500 gr lapte praf
1 kg zahar
300 gr unt
o cana de apa
50 gr cacao
o sticluta esenta de rom
15 biscuiti pisati
6 oua
2 plicuri gelatina (30 gr)
50 gr stafide
50 gr ciocolata pentru décor
Laptele praf se amesteca cu untul pana se omogenizeaza bine .Zaharul se amesteca cu o cana apa si se fierbe pana ajunge ca si o smanatana mai groasa ,cam jumatate din ce a fost sa va ramana.Se raceste putin sa fie calduta .La compozitia de unt cu lapte praf se adauga cacaua ,stafidele ,esenta de rom,biscuitii pisati , galbenusele pe rand si la urma gelatina inmuiata in putina apa calduta si ultimele albusele batute spuma tare .(Amestecati usor albusele cu crema sa nu se lase ,puneti cate putin ).Tot acest amestec il puneti intr-o forma de care doriti (eu l-am facut rotund),cu folie si il dati la rece macar 4 ore ca sa se intareasca datorita gelatinei si apoi se rastoarna usor pe un platou.Daca doriti sa fie putin mai tare se mai poate adauga inca un plic de gelatina . Mie mi-a placut ca e tare pufos .Se orneaza cu ciocolata rasa deasupra ,mergea ciocolata alba dar nu am avut asa ca am facut cu neagra.
E un tort delicios de bun ,perfect pentru o sarbatoare sau alaturi de prieteni
Pofta buna si spor la gatit
Impletituri cu aroma de lamaie
Aveti nevoie de:
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
o lamaie
2 galbenuse
4 lg zahar
Pentru uns :
4 lg miere
100 gr zahar pudra
ulei pentru prajit
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata inainte in apa calduta ,sarea ,galbenusele,zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit.Se lasa la dospit o ora si jumatate in loc caldut .Se ia cu o lingura din aluat mici bucati si se fac forme impletite.Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc ,se scot pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei pe urma se ung cu miere (incalzita inainte pe abur)si zahar pudra,Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
o lamaie
2 galbenuse
4 lg zahar
Pentru uns :
4 lg miere
100 gr zahar pudra
ulei pentru prajit
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata inainte in apa calduta ,sarea ,galbenusele,zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit.Se lasa la dospit o ora si jumatate in loc caldut .Se ia cu o lingura din aluat mici bucati si se fac forme impletite.Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc ,se scot pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei pe urma se ung cu miere (incalzita inainte pe abur)si zahar pudra,Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba de ardei umpluti
Aveti nevoie de :
10-12 ardei (eu am avut la borcan)
300 gr carne tocata
un pahar orez
patrunjel verde
4 morcovi
un pastarnac
un ou
o ceapa mare
o sticla bulion sau o conserva pasta de tomate
o lingura Maggi legume si piper
2 lg faina alba
Ardeii se pun la desarat(daca folositi ardei verde se curata si se spala).Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat inainte in mai multe ape,se condimenteaza cu piper si Maggi secretul gustului ,oul batut bine ,apoi se umplu ardeii .Se curata morcovii si pastarnacul si se taie rondele .Ardeii umpluti se dau prin faina ca sa nu se imprastie in timpul fierberii (doar partea de sus ca sa faca o crusta in timp ce fierb).
Se pune apa la fiert ,se adauga ardeii ,morcovii si ceapa taiata in doua.
Se lasa la fiert aproximativ o ora la foc potrivit(se verifica dupa o ora un ardei daca e fiert orezul si carnea), in caz contrar se mai lasa 30 de minute ,se mai poate adauga Maggi in functie de preferinte apoi se taie patrunjel verde deasupra si se adauga bulion sau pasta de tomate dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
10-12 ardei (eu am avut la borcan)
300 gr carne tocata
un pahar orez
patrunjel verde
4 morcovi
un pastarnac
un ou
o ceapa mare
o sticla bulion sau o conserva pasta de tomate
o lingura Maggi legume si piper
2 lg faina alba
Ardeii se pun la desarat(daca folositi ardei verde se curata si se spala).Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat inainte in mai multe ape,se condimenteaza cu piper si Maggi secretul gustului ,oul batut bine ,apoi se umplu ardeii .Se curata morcovii si pastarnacul si se taie rondele .Ardeii umpluti se dau prin faina ca sa nu se imprastie in timpul fierberii (doar partea de sus ca sa faca o crusta in timp ce fierb).
Se pune apa la fiert ,se adauga ardeii ,morcovii si ceapa taiata in doua.
Se lasa la fiert aproximativ o ora la foc potrivit(se verifica dupa o ora un ardei daca e fiert orezul si carnea), in caz contrar se mai lasa 30 de minute ,se mai poate adauga Maggi in functie de preferinte apoi se taie patrunjel verde deasupra si se adauga bulion sau pasta de tomate dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 7 aprilie 2014
Ou de strut
Aveti nevoie de :
5 oua
150 sunca
patrunjel verde
sare si piper
Galbenusele se amesteca cu sunca taiata bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se adauga patrunjel verde.Se pune aceasta compozitie intr-o punga sau sul daca aveti ,se leaga cu ata bine la capete sau daca folositi punga se leaga bine ca sa nu ramaneti fara compozitie .Se pune in apa care fierbe cam 20 minute pana se prinde compozitia bine .Se intoarce pe toate partile ca sa se fiarba bine .
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate ata si punga ,se pune in alta punga (sau sul mai mare ) si se adauga albusele nebatute.Se pune din nou la fiert cam 10-15 minute ,intorcandu-se din nou sa cuprinda albusele toata rulada ,se vede cand albusele sunt fierte pe langa rulou.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie felii.
Are un aspect deosebit si foarte gustos acest preparat .
Pofta buna si spor la gatit
5 oua
150 sunca
patrunjel verde
sare si piper
Galbenusele se amesteca cu sunca taiata bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se adauga patrunjel verde.Se pune aceasta compozitie intr-o punga sau sul daca aveti ,se leaga cu ata bine la capete sau daca folositi punga se leaga bine ca sa nu ramaneti fara compozitie .Se pune in apa care fierbe cam 20 minute pana se prinde compozitia bine .Se intoarce pe toate partile ca sa se fiarba bine .
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate ata si punga ,se pune in alta punga (sau sul mai mare ) si se adauga albusele nebatute.Se pune din nou la fiert cam 10-15 minute ,intorcandu-se din nou sa cuprinda albusele toata rulada ,se vede cand albusele sunt fierte pe langa rulou.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie felii.
Are un aspect deosebit si foarte gustos acest preparat .
Pofta buna si spor la gatit
Rulouri din clatite umplute cu carnati si varza
Aveti nevoie de:
500 gr faina alba
2 oua
sare
un varf cutit praf de copt
apa cat cuprinde
Din aceste ingrediente se face un aluat moale ca si pentru clatite.Se fac clatite in tigaie mare ,se lasa deoparte.
Umplutura :
o varza verde potrivita
2-3 bucati carnati
sare si piper
Pentru pane aveti nevoie de:
3 oua ,3 lg faina alba ,sare si piper,ulei pentru prajit
Se taie carnatii bucati mici si se prajesc putin ,varza se taie fideluta si se caleste ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se amesteca cu carnatii .
Se ia cate o clatita ,se pune o lingura din amestecul de varza si carnati ,se ruleaza ca si sarmalele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc cateva minute .
Arata foarte bine si au gust minunat.
Pofta buna si spor la gatit
500 gr faina alba
2 oua
sare
un varf cutit praf de copt
apa cat cuprinde
Din aceste ingrediente se face un aluat moale ca si pentru clatite.Se fac clatite in tigaie mare ,se lasa deoparte.
Umplutura :
o varza verde potrivita
2-3 bucati carnati
sare si piper
Pentru pane aveti nevoie de:
3 oua ,3 lg faina alba ,sare si piper,ulei pentru prajit
Se taie carnatii bucati mici si se prajesc putin ,varza se taie fideluta si se caleste ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se amesteca cu carnatii .
Se ia cate o clatita ,se pune o lingura din amestecul de varza si carnati ,se ruleaza ca si sarmalele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc cateva minute .
Arata foarte bine si au gust minunat.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)