luni, 12 septembrie 2016

Tort cu piscoturi ,piersici si inghetata

Aveti nevoie de :

piscoturi
3 piersici
3 l-te gelatina
un pahar frisca
un plic crema vanilie Dr Oetker
6  lg inghetata









Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat ,inghetata se lasa sa se inmoaie putin apoi se amesteca toate 3 ,se adauga piersicile taiate bucati mici iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Se pune intr-o forma de tort piscoturi ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus de mere ) un strat de crema ,piscoturi.crema ,piscoturi iar ultimul rand crema .Se niveleaza si se da la rece cateva ore .Se decoreaza cu bomboane colorate si felii de piersica.Este un desert bun si aromat .


Pofta buna si spor la gatit

Tocanita de cartofi cu carnati afumati

Aveti nevoie de :

4-5 cartofi potriviti
o ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 fire carnati afumati
2 lg ulei
ardei rosu si galben
piper si Maggi Legume dupa gust









Ceapa se curata si se taie marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii ,cartofii cubulete si condiment pentru gulas (eu am avut din acela dar se poate pune in loc o lingurita de boia ) si apa cat sa treaca peste toate .Se lasa la foc mic pana se fierb toate ,se adauga condimente dupa gust si la final usturoiul .Carnatii se taie bucati potrivite si se prajesc separat apoi se servesc alaturi de tocanita .


Pofta buna si spor la gatit