Aveti nevoie de:
300 gr faina
un varf cutit sare
un pachet unt
2 lg apa rece
Se amesteca untul cu faina ,se adauga sarea si apa ,va iese un aluat potrivit care se pune in folie si se lasa la rece 15-20 minute.Din acest aluat mi-au iesit 10 tarte (a mai ramas putin exact cat pentru o tarta mai mare si il voi folosi data viitoare )
Crema :
250 ml frisca lichida
215 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte )
Se topesc pe foc intr-un vas .se lasa sa se raceasca .
4 lingurite gelatina
Pentru ornat : coaja de portocala razuita
200 ml frisca se bate bine cu mixerul (se lasa putin pentru ornat ) si se amesteca cu ciocolata topita ,la urma se adauga gelatina (inmuiata inainte in putina apa calduta si se pune pe foc cateva secunde )
Se umplu tartele cu crema de ciocolata ,se lasa la rece sa se intareasca apoi se orneaza cu frisca ramasa si coaja de portocala
Pofta buna si spor la gatit