miercuri, 9 septembrie 2015

Tarte cu crema de ciocolata

Aveti nevoie de:

300 gr faina
un varf cutit sare
un pachet unt
2 lg apa rece










Se amesteca untul cu faina ,se adauga sarea si apa ,va iese un aluat potrivit  care se pune in folie si se lasa la rece 15-20 minute.Din acest aluat mi-au iesit 10 tarte (a mai ramas putin exact cat pentru o tarta mai mare si il voi folosi data viitoare )


Crema :

250 ml frisca lichida
215 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte )
Se topesc pe foc intr-un vas .se lasa sa se raceasca .
4 lingurite gelatina


Pentru ornat : coaja de portocala razuita

200 ml frisca se bate bine cu mixerul (se lasa putin pentru ornat ) si se amesteca cu ciocolata topita ,la urma se adauga  gelatina (inmuiata inainte in putina apa calduta si se pune pe foc cateva secunde )
Se umplu tartele cu crema de ciocolata ,se lasa la rece sa se intareasca apoi  se orneaza cu frisca ramasa si coaja de portocala

Pofta buna si spor la gatit