vineri, 14 martie 2014

Tortulete Alb si Negru

Pentru blat aveti nevoie de : 5 oua,5 lg zahar,3 lg faina alba ,2 lg cacao,un varf cutit sare,un varf cutit praf de copt. Pentru crema aveti nevoie de : un plic crema de vanilie Dr Oetker. Pentru insiropat aveti nevoie de: o cana apa ,o sticluta esenta de rom ,3 lg zahar Pentru ornat : nuca de cocos ,o tableta ciocolata simpla (100gr) si bombonele colorate. Pentru blat se separa albusele de galbenuse ,se bat bine apoi se adauga zaharul pe rand ,galbenusele ,sarea si praful de copt iar la urma faina in amestec cu cacaua . Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace in jur de 40 minute sau pana ce trece testul scobitorii.Se scoate blatul si se lasa la rece,apoi se taie cu o forma rotunda ,ies in jur de 8 tortulete. Se prepara crema de vanilie exact cum scrie pe ambalaj .
Se taie fiecare bucata in doua ,apoi se insiropeaza cu amestecul de apa ,zahar si esenta de rom ambele parti ,se pune o limgura mare de crema si se lipesc intre ele ,se pun pe un platou.
Restul de crema se foloseste sa se imbrace fiecare tortulet apoi se dau prin nuca de cocos.
Se topeste ciocolata pe abur si se pune deasupra fiecaruia cate o lingurita ,se presara bombonele colorate si se da la rece . Sunt foarte aromate aceste tortulete iar musafirii sigur vor fi incantati . Pofta buna si spor la gatit .