Pentru blat :
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
un varf cutit sare
praf de copt
Pentru crema :
2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
Pentru ornat : frisca ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocale
Pentru insiropat : 3 lg zahar ars si o cana de apa
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine se adauga zaharul ,praful de copt si sarea iar la urma ,galbenusele si faina .Se amesteca usor ,se pune intr-o forma rotunda cu hartie de copt si se da la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau pana ce sa rumenit deasupra.
Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Se face un sirop din zahar ars ,se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune crema ,foaie ,se insiropeaza din nou ,crema iar ultima foaie se pune si se apasa putin .Se da la rece .
Din portocale am facut un sirop in amestec cu gelatina dar de data aceasta nu mi-a iesit cum am vrut asa ca am folosit frisca pentru ornat ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocala .
E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 4 aprilie 2014
Salata Cezar
Aveti nevoie de:
O salata verde
un piept de pui
150 gr cascaval
o lamaie
2 morcovi
2 oua fierte
2 lingurite mustar
un pahar mic iaurt simplu
4 catei usturoi
2 lingurite otet
2 lg ulei
o rosie
sare si piper dupa gust
Este o salata reinventata ,foarte buna si aromata .
Se taie pieptul de pui in bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.Salata verde se spala ,se rupe in bucati potrivite (se poate si taia dupa cum va place ),se adauga intr-un castron alaturi de carnea de pui,morcovii se spala ,se curata apoi se dau pe razatoarea mare ,cascavalul se taie cubulete ,ouale fierte taiate in 4,usturoiul pisat si rosia taiata felii.Se amesteca usor,iar la urma se adauga mustarul amestecat cu iaurt ,zeama de lamaie si otetul (otet se adauga numai daca este nevoie ,eu nu am mai pus ca are zeama de lamaie si e suficient de acrisoara)
Se mai adauga sare si piper dupa gust apoi se poate servi.
E o salata foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
O salata verde
un piept de pui
150 gr cascaval
o lamaie
2 morcovi
2 oua fierte
2 lingurite mustar
un pahar mic iaurt simplu
4 catei usturoi
2 lingurite otet
2 lg ulei
o rosie
sare si piper dupa gust
Este o salata reinventata ,foarte buna si aromata .
Se taie pieptul de pui in bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.Salata verde se spala ,se rupe in bucati potrivite (se poate si taia dupa cum va place ),se adauga intr-un castron alaturi de carnea de pui,morcovii se spala ,se curata apoi se dau pe razatoarea mare ,cascavalul se taie cubulete ,ouale fierte taiate in 4,usturoiul pisat si rosia taiata felii.Se amesteca usor,iar la urma se adauga mustarul amestecat cu iaurt ,zeama de lamaie si otetul (otet se adauga numai daca este nevoie ,eu nu am mai pus ca are zeama de lamaie si e suficient de acrisoara)
Se mai adauga sare si piper dupa gust apoi se poate servi.
E o salata foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)