duminică, 31 ianuarie 2016

Tort Raffaello cu ciocolata



Aveti nevoie de :

Un pachet Piscoturi (eu le-am facut nu am cumparat ,gasiti reteta si pe blog )

Crema 1:

un plic crema ciocolata Dr Oetker
un pahar frisca
2 lingurite gelatina


Crema 2:

un pachet unt
3 lg zahar pudra
2 lg lapte praf
250 ml frisca
2 lingurite gelatina
Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga laptele praf si frisca la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .

Crema 3:

Din crema cu unt se scoate jumatate si se amesteca cu :

3 banane potrivite
3 kiwi
2 lingurite gelatina
Bananele si kiwi se curata si se fac cu blenderul ,la urma se adauga crema de unt si gelatina inmuiata inainte in putina apa calda .Se mixeaza toate bine.

Sirop:

o cana apa
2 sticlute esenta de rom
o lingura zahar pudra














Aranjare:

Piscoturile se inmoaie putin in sirop si se pun in forma rotunda ca baza si pe margine .Ca sa va stea piscoturile sa nu se rastoarne puneti intai crema de ciocolata .Se da la rece sa se intareasca putin ,apoi se pune crema de unt ,se da din nou la rece si la final crema cu fructe. Se taie piscoturile ramase ca sa ramana exact cat e forma de tort .Se orneaza cu nuca de cocos si ciocolata razuita ,dupa preferinte il puteti orna cu ce va place .


Pofta buna si spor la gatit
 

Spirale cu cascaval

Aveti nevoie de:

Aluat Foietaj
200 gr cascaval
200 gr salam sau sunca
un ou
sare ,piper si oregano
ketchup












Aluatul se intinde pe blat si se pune doar pe jumatate compozitia urmatoare: ketchup ,cascaval,sunca ,sare si piper ,cascaval din nou.Se unge partea ramasa cu ou batut si se pune peste cea cu umplutura ,se apasa putin apoi se taie fasii inguste ,se ung cu ou si se presara oregano deasupra .Se ia cate o fasie si se rasuceste apoi se pun in tava si se coc 35-40 minute .Se servesc atat calde cat si reci .O reteta pe cat de simpla pe atat de buna .


Pofta buna si spor la gatit