Aveti nevoie de:
Pentru baza :
un pachet unt
180 gr biscuiti maruntiti
1/2 sticluta esenta de lamaie
Pentru crema :
3 cutii smantana pentru frisca
o cutie 500 ml frisca
2 nectarine
1/4 pepene galben
3 plicuri gelatina (un plic are 15 gr )
o tableta de ciocolata
5 lg zahar
Pentru ornat :
bomboane de ciocolata si bombonele colorate (sau dupa cum va place voua )
Untul se topeste ,se adauga esenta si biscuitii maruntiti .Se pune o foaie de copt cat e forma (eu am facut in tava rotunda detasabila ) si se pune baza ,se apasa bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste crema .
Smantana si frisca (se lasa putin din frisca pentru amestecul cu ciocolata ) se bat bine ,se adauga 5 lg zahar (daca va place cat e de dulce nu mai adaugati zahar) si la urma gelatina inmuiata bine in apa calduta ,mixati cateva minute apoi adaugati pepenele si nectarinele taiate bucati cat mai mici .
Se adauga peste baza .Ciocolata se topeste cu frisca si se pune peste crema ,cu un betisor se fac forme rotunde sa iasa asa cum se vede si in poze .Un desert racoros de vara numai bun sa il serviti alaturi de cei dragi sau cand aveti musafiri
Pofta buna si spor la gatit