duminică, 9 martie 2014

Carne de porc cu rozmarin si orez

Aveti nevoie de: 1 kg carne de porc,3 oua ,5 lg pesmet,5 lg faina alba,coaja rasa de lamaie ,100 gr cascaval,ulei pentru prajit,o cana orez, o lingura vegeta ,sare , piper si rozmarin. Carnea de porc se taie felii groase de aproximativ 2 cm ,se bat putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper. Se bat ouale bine cu sare si putin piper. Intr-o tavita se pune pesmetul amestecat cu cascavalul ras ,coaja rasa de lamaie si rozmarin. Se dau feliile de carne prin faina ,ou si la urma amestecul cu pesmet si rozmarin,se prajesc cateva minute pe fiecare parte apoi se scot pe un servetel sa se scurga bine de ulei. Orezul se fierbe in apa cu putina vegeta ,ii da o savoare mai intensa si un gust minunat.
Se aranjeaza pe farfurie si se poate servi. Pofta buna si spor la gatit

Ciorba de legume cu bors Maggi

Aveti nevoie de: 4 cartofi mari ,250 gr legume mexicane,4 lg smantana ,bors Maggi dupa gust,sare si piper,carne afumata sau carne de pui. Se pune carnea la fiert apoi se scoate si se taie bucati mici,se adauga legumele mexicane,cartofii curatati ,spalati si taiati pe lungime,se lasa la fiert ,apoi la urma se adauga smantana si borsul ,sare daca mai este nevoie si putin piper. E o ciorba buna si aromata care se face destul de repede ,Se mai poate adauga patrunjel verde sau leustean.
Pofta buna si spor la gatit

NUCI CU CREMA SI ROM

Ingrediente : 1 pahar zahar, 1 pahar ulei, 1 praf de copt, 6 oua intregi, coaja rasa de lamaie, faina cit cuprinde sa fie aluatul moale. Crema : 400 ml lapte,200 gr zahar,500 gr nuca macinata,3-4 linguri cacao,esenta de rom o sticluta. Preparare coji de nuci : Batem cu mixerul ouale intregi impreuna cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam treptat uleiul pina se incorporeaza tot.Oprim mixerul si adaugam faina cit cuprinde sa va rezulte un aluat care se poate modela foarte usor. Se fac bilute mici,dupa care se coc la aparatul special sau la orice matrita/forme de nuci.
Preparare crema : se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul,apoi se adauga nuca macinata,cacaua si esenta de rom ,se mai lasa 3-4 min pe foc si se da la rece ! Se umplu nucile cu crema se lipesc cate doua si se lasa putin deoparte .
La urma se dau prin zahar pudra sunt delicioase si aromate . Pofta buna si spor la gatit