duminică, 22 ianuarie 2023

Amandine

 Fiind recent ziua tatalui meu i-am facut preferatele lui ,,Amandine ,, o reteta delicioasa si sunt tare bune ,insiropate doar cat trebuie cu crema de casa cu multa ciocolata ,o nebunie de gusturi si arome .




Pentru aceste minunatii dulci aveti nevoie de:


Blat:

6 oua 

6 lg zahar

4 lg faina alba 

2 lg cacao 

o sticluta esenta de vanilie 

un varf cutit sare 

1/2 lingurita praf de copt 


Se separa ouale .Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul ,galbenusurile ,esenta de vanilie si sarea ,la final faina ,cacaua si praful de copt.Se amesteca usor ,se pune in tava si se da la copt aproximativ 20-25 minute la 160 Grade.Se lasa sa se raceasca complet.


Crema :


300 ml frisca lichida 

300 gr ciocolata simpla 

100 gr unt 

Frisca se pune intr-o cratita pe foc si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere .Se ia deoparte ,se adauga ciocolata si la urma untul .Se amesteca bine toate si se lasa la frigider (dupa ce sa racit bine de tot ) pana a doua zi .

Sirop :

2 pahare apa rece 

2 sticlute esenta rom

4 lg zahar 

Asamblare : Se taie blatul in doua jumatati egale (sau cat se poate de egale ) ,se insiropeaza se pune crema ,foaia a doua ,se insiropeaza din nou si se da la rece pana a doua zi .Se taie in patrate si se poate pune glazura .

Glazura de ciocolata se face din 200 gr ciocolata +200 ml frisca (pe foc mic pana la topirea completa a ciocolatei )

Ornare :Frisca batuta 


Chiar daca dureaza ceva timp cu aceste Amandine va garantez ca finalul merita.
P.S Nu am poze din timpul pregatirii ,fiind cadou nu m-am gandit sa si pozez pasii dar cand o refac sigur voi pune si pozele :)


Pofta buna si spor la gatit !