sâmbătă, 23 februarie 2019

Prajitura Pani Walewska

Aceasta prajitura e o minunatie nu alta , am reteta de cel putin 2 ani si azi se pare ca am reusit sa o fac (am zeci de retete dar din pacate timpul nu imi permite sa le fac cum as vrea dar la toate le vine randul incet dar sigur ) si pot spune sincer ca sotul a fost tare multumit ...rar zice ceva de vreo reteta noua ,le serveste si spune ca sunt ok ...dar asta a fost pe gustul lui se pare ca mi-a spus ...e super buna ...mai departe va las reteta sa o faceti si voi ,e ceva de munca la ea (pentru cei care nu fac prajituri asa des ca mine ) dar finalul merita ,e delicioasa si fina
























Pentru aluat aveti nevoie de:

300 gr faina
200 gr unt
4 galbenusuri
40 gr zahar
2 plicuri vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare


Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se intinde cu sucitorul pe o foaie de copt (cat marimea tavii de la cuptor ) ,se coace la 160 grade in jur de 15-20 de minute ,sa fie o culoare placuta (nici prea prajita ca se mai pune inca o data la cuptor ).Se lasa deoparte sa se raceasca putin .


Pentru bezea aveti nevoie de:
Dulceata de coacaze Raureni un borcan
4 albusuri
180 gr zahar pudra
10 gr amidon
100 gr nuci zdrobite

Se pune peste foaia coapta gemul ,apoi albusurile batute spuma cu zaharul si amidonul .Deasupra se presara nucile zdrobite si se da din nou la cuptor pana ce capata o culoare spre maro deschis .Se scoate si se lasa cateva minute sa se racoreasca .


Pentru crema aveti nevoie de:

400 ml lapte
2 oua intregi
45 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
40 gr amidon
150 gr unt


Laptele cu ouale ,amidonul ,vanilia ,zaharul ,coaja rasa de lamaie se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa ,se ia de pe foc si se adauga untul .Va iese o crema fina si gustoasa .


Asamblare :

Se taie prajitura in doua pe latime.Se pune crema pe prima foaie si a doua foaie deasupra .Se pune imediat la rece unde se lasa  cateva ore sau pana a doua zi cine rezista :)) (eu am taiat putin din ea si era foarte buna si aromata )
O recomand sa o faceti si voi ca este fina ,buna si delicioasa .


Pofta buna si spor la gatit