vineri, 22 octombrie 2021

Carot Cake (Prajitura cu morcov )

O prajitura delicioasa si chiar simplu de facut ,in urma cu vreo 3  ani lucrand ca si Bucatar la un Restaurant in Cluj am avut in jur de 130 de copii zilnic la meniul zilei si am hotarat sa le fac acesta prajitura ca si desert (fara crema pentru ei ) si le-a placut asa de mult ca mereu cereau si supliment la ea :) erau tare dragalasi si ma bucura sa vad cat de mult le place aceasta prajitura atat de banala dar foarte buna ,recomand sa o faceti si voi dar cu crema binenteles :)















Pentru blat aveti nevoie de :

250 gr morcovi razuiti cat mai fin 

o bucata mica de ghimbir 

200 gr zahar 

150 ml ulei 

4 oua 

100 gr nuci zdrobite 

30 gr stafide 

1/2 l-ta bicarbonat

1/2 l-ta praf de copt

1/2 l-ta scortisoara 

1/2 l-ta nucsoara 

1 varf cutit sare 

300 gr faina alba 

Se pune pe rand ingredientele scrise mai sus ,se amesteca cat mai usor toate ,se adauga la final faina amestecand continuu pana va iese o compozitie mai moale ,se pune intyr-o tava mai inalta sau chiar forma rotunda ,se poate face ca si prajitura dar si tort ,cum va place voua mai mult .Se da la cuptor in jur de 30-40 minute la 160 gr.

 

Crema :

500  gr mascarpone 

un pachet unt 

150 gr zahar pudra 

 putina esenta vanilie

 Sfat : se pune untul si se mixeaza cat mai bine cu zaharul pudra si se adauga cate o lingura de mascarpone  si vanilia .Va iesi o crema frumoasa si pufoasa .Dupa racire se taie blatul in 3 parti egale si se pune crema .Se da la rece minim 2 ore .


Pofta buna si spor la gatit !