O prajitura delicioasa si chiar simplu de facut ,in urma cu vreo 3 ani lucrand ca si Bucatar la un Restaurant in Cluj am avut in jur de 130 de copii zilnic la meniul zilei si am hotarat sa le fac acesta prajitura ca si desert (fara crema pentru ei ) si le-a placut asa de mult ca mereu cereau si supliment la ea :) erau tare dragalasi si ma bucura sa vad cat de mult le place aceasta prajitura atat de banala dar foarte buna ,recomand sa o faceti si voi dar cu crema binenteles :)
Pentru blat aveti nevoie de :
250 gr morcovi razuiti cat mai fin
o bucata mica de ghimbir
200 gr zahar
150 ml ulei
4 oua
100 gr nuci zdrobite
30 gr stafide
1/2 l-ta bicarbonat
1/2 l-ta praf de copt
1/2 l-ta scortisoara
1/2 l-ta nucsoara
1 varf cutit sare
300 gr faina alba
Se pune pe rand ingredientele scrise mai sus ,se amesteca cat mai usor toate ,se adauga la final faina amestecand continuu pana va iese o compozitie mai moale ,se pune intyr-o tava mai inalta sau chiar forma rotunda ,se poate face ca si prajitura dar si tort ,cum va place voua mai mult .Se da la cuptor in jur de 30-40 minute la 160 gr.
Crema :
500 gr mascarpone
un pachet unt
150 gr zahar pudra
putina esenta vanilie
Sfat : se pune untul si se mixeaza cat mai bine cu zaharul pudra si se adauga cate o lingura de mascarpone si vanilia .Va iesi o crema frumoasa si pufoasa .Dupa racire se taie blatul in 3 parti egale si se pune crema .Se da la rece minim 2 ore .
Pofta buna si spor la gatit !