marți, 1 iulie 2014

Mazare scazuta cu smantana si friptura

Aveti nevoie de:

350 gr mazare
2 cepe mari
250 gr smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
o lingura faina





Ceapa se curata ,se spala si se taie marunt.se caleste in ulei ,apoi se adauga mazarea . Se pune apa cat sa treaca peste mazare  ,dar nu mult .Se fierbe 20  de minute(daca e de la conserva dureaza mai putin),se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca faina cu putina apa sa se omogenizeze ,se adauga smantana si se pune la final ,se mai fierbe 5 minute la foc mic.Se serveste alaturi de friptura de porc




Pofta buna si spor la gatit

Chiftelute din dovlecel cu telemea

Aveti nevoie de :

un dovlecel potrivit
un morcov mare
o ceapa
usturoi verde
200 gr telemea (eu am pus de capra ,e tare gustoasa )
2 oua
piper
patrunjel verde
faina alba







Dovlecelul  si morcovul se curata,se spala  si se dau pe razatoarea cu gauri mici (Se storc bine sa nu ramana zeama  apoi se pun intr-un vas ) .Ceapa ,usturoiul si patrunjelul se toaca cat mai marunt.Telemeaua se marunteste  se adauga piper dupa gust   si ouale apoi se amesteca bine toate .Se ia cu o lingura din compozitie si se da prin faina fiecare chifteluta.Eu le-am facut intre palme ca sa nu se imprastie.Se coc in ulei incins pe ambele parti .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine de ulei apoi  se orneaza cu cateva frunze de patrunjel ,se pot servi atat calde cat si reci ,sunt delicioase



Pofta buna si spor la gatit