joi, 26 ianuarie 2017

Briose cu mere

Aveti nevoie de :

100 gr unt topit
100 gr zahar
100 gr faina
esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 varf cutit praf de copt
1 ou
1 mar







Se pune untul topit in mixer ,se adauga oul si zaharul ,sarea si praful de copt ,vanilia si se mixeaza bine ,se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se iau forme de briose ,se pune putina compozitie ,felii de mere la mijloc si din nou aluat .Se dau la copt aproximativ 30 de minute .Se pudreaza cu zahar .Sunt aromate si usor de facut .Eu am pus deasupra merisoare si fructe de padure dar dupa gustul vostru se pot pune alte fructe confiate ,fructe din compot ,nuci ..etc
Din compozitia de mai sus va ies 6 briose ,eu am dublat-o si am facut 12


Pofta buna si spor la gatit

Ciorba cu cartofi ,carnati si bors

Aveti nevoie de:

4-5 cartofi
1/2 ceapa
un morcov
un ardei rosu
2-3 bucati carnati
putin ulei
o canita orez
Bors Maggi dupa gust
patrunjel
piper










Se curata cartofii si se taie cubulete,morcovul se razuieste  (o parte din el ) iar restul se taie marunt ,ardeiul se taie fasii  ,ceapa se taie si ea cat mai marunt.Se calesc toate in putin ulei apoi se adauga supa de pui (la care am adaugat Maggi de gaina ) si orezul si se lasa la fiert .Se taie bucati potrivite carnatul si se adauga la ciorba .La final patrunjelul si bors dupa gust .


Pofta buna si spor la gatit

Pui cu ciuperci si sos alb

Aveti nevoie de :

2 pulpe de pui mari
10 bucati ciuperci
o ceapa potrivita
1/2 ardei rosu
 ulei
4 lg smantana
sare si piper
o lg faina
o cana apa








Pulpele de pui se spala ,se taie in bucati potrivite ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei  .Intr-o tigaie mare se caleste ceapa ,ardeiul si ciupercile cu putin ulei  .Dupa ce sa prajit carnea bine ,se adauga peste compozitia de ciuperci alaturi de o cana de apa si se mai lasa cam 10 minute .La final faina se amesteca cu putina apa si smantana .Se adauga si se mai lasa doar 5 minute .Se poate servi alaturi de paste ,mamaliguta sau cu ce va place voua .Un preparat care se face destul de repede si e tare gustos .


Pofta buna si spor la gatit