luni, 24 august 2015

Briose cu cascaval si masline

Aveti nevoie de:

125 gr cascaval ras
2 oua intregi
un varf cutit sare
putin piper
1/2 lingurita Maggi de legume
1/2 praf de copt
75 ml ulei
150 ml lapte
10-12 masline
250 gr faina









Ouale se bat spuma cu sarea ,praful de copt ,uleiul si laptele .Se adauga cascavalul ras ,maslinele taiate marunt si la urma faina .Se amesteca usor apoi se imparte aceasta compozitie in 12 parti egale ,se coc in forme de briose 35-45 minute sau pana ce devin aurii .Sunt tare gustoase si raman moi dupa racire .

Pofta buna si spor la gatit

Tort Jardin Du Chocolat

Aveti nevoie de :

4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt

















Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .

Crema :

350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina


Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .

Aranjare:

Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa  la rece pana a dous zi .

Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust


Pofta buna si spor la gatit