duminică, 20 ianuarie 2019

Prajitura Bomboana

Aceasta reteta o am mostenire de la mama soacra (ca si multe altele ) si azi am decis sa fac ceva dulce si am facut-o pe asta ca era in plan de ceva timp si a iesit tare buna


Pentru 3 foi aveti nevoie de :

5 albusuri
200 gr zahar
un plic vanilie
150 gr nuca zdrobita
2 lg faina















Se bat albusurile bine ,se adauga zaharul cate putin ,vanilia si la urma faina si nucile.Se amesteca usor cu un tel .Se imparte compozitia in 3 parti egale si se coc 3 foi pe dosul unei tavi pe hartie de copt cam 15-20 minute la 160 Grade ,trebuie sa fie putin rumenite dar nu arse .


Crema :

5 galbenusuri
150 gr zahar
putina esenta de rom
175 gr unt
o lg cacao


Cele 5 galbenusuri  se amesteca cu zaharul si cacaua intr-o cratita  pe baie de abur pana la topirea completa a zaharului .Se ia deoparte sa se raceasca putin si se adauga untul .Se lasa sa se raceasca aproape complet .Se pune prima foaie ,crema ,a doua foaie ,crema si a treia foaie .Deasupra se face o glazura de ciocolata (frisca lichida si ciocolata simpla ) .Se lasa la rece cateva ore apoi se taie si se poate servi.


Pofta buna si spor la gatit