Pentru aluat aveti nevoie de:
4 cartofi mari
un ou
5 lg faina
sare si piper dupa gust
Cartofii se spala bine ,apoi se pun in apa la fiert .Se racesc ,se curata de coaja si se razuiesc .Se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga oul .La final faina .Va iese un aluat potrivit.
Umplutura :
200 gr ciuperci (eu am avut de la tara )
200 gr cascaval
putina sare si piper
Ulei pentru prajit
Ciupercile se taie cat mai marunt (ale mele erau calite deja ,dar aceastea se calesc in foarte putin ulei ) cascavalul se razuieste si se amesteca cu ciupercile ,se condimenteaza cu sare si piper
Se ia cate o bucata din aluat ,se intinde cu mana in palma se pune o lingurita de umplutura ,se dau forme de chiftelute care se coc in ulei incins pe toate partile .
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit