luni, 20 octombrie 2014

Briose cu caramel

Pentru aluatul de briose  aveti nevoie de:

200 gr unt
un cub drojdie
2 galbenuse
1 esenta rom
un varf cutit sare
un pahar lapte cald
1 pahar zahar
700 gr faina
zahar vanilat










Se amesteca ingredientele de mai sus pana ce obtineti o coca potrivita ,se lasa sa creasca  la cald minim o ora.Se iau mici gogosele si se dau forma rotunda si se pun in forme de briose ,se dau la copt 30-40 minute(atentie se vor intari putin dar se vor inmuia a doua zi ).

Crema :
o cutie lapte condensat
un pahar zahar
50 gr unt

Zaharul se caramelizeaza ,se adauga untul si la final laptele condensat,se amesteca usor pana se obtine o crema caramel.Se lasa sa se racoreasca ,cu cat lasati mai mult cu atat  se va ingrosa mai bine.(acest caramel se poate lasa pana a doua zi sa se intareasca mai bine si se pot face si caramele ,sunt delicioase )Se scobesc briosele ,se pune cate o lingurita de caramel, se pune din coca scoasa  putin deasupra se dau la rece .Se orneaza cu frisca ,ciocolata rasa deasupra si bomboane colorate

Pofta buna si spor la gatit