joi, 23 mai 2019

Rulada cu gem , crema de rom si capsuni

O reteta simpla inventata de mine dar delicioasa ,se face destul de repede ,o recomand 

Blat
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare 












Se separa ouale .Se bat spuma tare galbenusurile ,se adauga pe rand zaharul iar la urma faina , praful de copt si sarea .Se amesteca usor si se intinde aceasta compozitie in tava mare de la cuptor pe hartie de copt .Se lasa la 150 grade in jur de 15 minute .
Crema :
100 gr lapte praf
300 ml frisca lichida
3 l-te gelatina
o sticluta esenta de rom
Un borcan gem de caise
Dupa ce se scoate foaia din cuptor ,se ruleaza intr-un prosop curat de bucatarie umed .Se lasa cam 10 minute ,intre timp se face crema .Se bate bine frisca cu laptele praf ,se adauga esenta de rom si cateva bucatele de capsuni .Se amesteca usor iar la urma gelatina (inmuiata in 2-3 linguri de apa calda ) .Se intinde foaia de blat ,se pune un strat de gem iar deasupra crema .Se ruleaza in folie si se lasa la frigider 2-3 ore .Se decoreaza cu ciocolata topita si se orneaza cu crema si felii de capsuni 

Pofta Buna si spor la gatit !