duminică, 10 mai 2015

Prajitura pufoasa cu coacaze

Aveti nevoie de:

5 oua
10 lg zahar
100 ml ulei
150 ml lapte
un varf cutit sare
un plic praf de copt
250 gr faina
putina esenta  de lamaie
o lg cacao


300 gr coacaze
2 lg zahar
2 lg amidon
zahar pudra










Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar,se adauga laptele ,uleiul ,sarea si praful de copt.Albusurile se bat spuma adaugand zaharul ramas ,se continua mixarea pana la topirea completa a acestuia .Se adauga galbenusurile si esenta de lamaie iar la urma faina.Se pregateste o tava mare cu hartie de copt (sau unsa cu unt si data cu faina) se pune blatul (se lasa putin din compozitie ) se adauga cacaua peste ce a ramas se amesteca bine si se pune peste blat.La urma se pun coacazele amestecate bine cu zaharul si amidonul.Se da la copt 35-40 minute.Se pudreaza cu zahar iar dupa ce sa racit putin se taie bucati si se poate servi.Este o prajitura pufoasa si buna care se face repede .

Pofta buna si spor la gatit