Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
4 lg faina
2 lg cacao
Pentru insiropat :
2 sticlute esenta rom
o cana apa
4 lg zahar
Pentru crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
un plic crema de lamaie Alex@comp
2 banane
150 gr stafide
Pentru ornat clementine si bomboane colorate
Se separa albusele de galbenuse,se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusele ,sarea ,praful de copt si se amesteca usor.Se adauga la urma faina amestecata cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 35-40 minute.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.Bananele se curata si se taie felii .
Se raceste blatul in totalitate si se taie in 3 parti egale,se insiropeaza cu esenta de rom amestecata inainte cu apa si zaharul.Se pune un strat de crema ,stafide si felii de banana,se pune foaia nr 2 se repeta cu crema ,stafide si banana ,apoi foaia nr 3 ,se insiropeaza si se orneaza cu clementine .
E un tort aromat si delicios pe care il puteti face oricand si sub forma de prajitura
Pofta buna si spor la gatit