sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Lapte de pasare

De cateva zile imi spune sotul ca ii este dor de acest desert ...de fapt este desertul copilariei noastre si cum nu il aveam scris pe blog ..m-am apucat sa il caut prin caietele mele ...si am gasit reteta si m-am pus pe treaba ..este un dulce tare simplu de facut si delicios


Pentru aproximativ 4 portii aveti nevoie de:

4 oua
600 ml lapte
2  vanilii
un varf cutit sare
6 lg zahar







Ouale se separa .Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare ,se lasa deoparte .Laptele se amesteca cu 3 lg zahar si zaharul vanilat si se pune la fiert intr-o cratita intinsa .Galbenusurile se amesteca cu celelalte 3 lg de zahar .Dupa ce da laptele in clocot ,se pun mici gramajoare de albus ,se da focul incet si se lasa macar 2 minute pe fiecare parte ,se intorc ,se procedeaza la fel cu restul compozitiei apoi se scot pe o farfurie .Se stinge focul si se lasa sa se raceasca .Galbenusurile se adauga la lapte dupa ce sa mai racorit putin si se fierbe pe aburi pana se ingroasa putin .Intr-o farfurie mai adanca se pune sosul de lapte si deasupra globuletele de albus .Arata tare bine si sunt delicioase alaturi de sos.


Pofta buna si spor la gatit