miercuri, 23 iulie 2014

Tort Contesa

Aveti nevoie de :

100 gr unt
100 ml sirop de ananas
150 gr biscuiti macinati

Se topeste untul ,se adauga siropul de ananas si biscuitii ,se amesteca bine apoi aceasta compozitie se intinde intr-o forma rotunda ,se da la rece.




Crema :

250 ml frisca
un ou intreg
4 galbenuse
180 ml miere
un compot de ananas
2 nectarine
2 plicuri gelatina
coaja rasa de lamaie







Frisca se bate bine si se da la rece.Oul intreg ,galbenusele si mierea se pun pe abur si se bat bine 10 -15 minute ,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca  usor.Gelatina se inmoaie cu putina apa calda si se adauga la crema alaturi de coaja rasa de lamaie .
Se pune peste stratul de biscuiti ,un rand de crema ,fructele taiate in bucati mici ,crema .Se da la rece sa se intareasca compozitia.
Din albuse se fac bezele in ce forma doriti ,eu am facut si lungi si rotunde.Se imbraca tortul cu bezele ,se pun si deasupra si se orneaza cu ciocolata topita.
E un tort gustos si aromat,Daca doriti tortul mai inalt puteti dubla cantitatea de frisca .






Pofta buna si spor la gatit