Aveti nevoie de:
6 oua
un pachet unt
5 lg cacao
5 lg faina
150 gr stafide
2 lg smantana
un praf de copt
esenta de rom dupa gust
un varf cutit sare
270 gr zahar
zahar vanilat
Pentru glazura si ornat
100 gr ciocolata
150 ml frisca
Albusele se bat bine .Galbenusele se amesteca bine cu zaharul ,se adauga cacaua ,smantana ,untul ,sarea si romul ,se pune cratita pe abur si se amesteca pana la topirea completa a acestora ,in jur de 15 minute ,se lasa deoparte sa se raceasca putin apoi se amesteca cu albusele spuma ,praful de copt si faina ,la urma se pun stafidele.Se ung cu unt si faina forme de briose si se pune cu o lingura din compozitie pana la baza acestora ,cand se coc ies peste forme si raman frumoase.Se dau la cuptor la foc mic 30 -35 minute.
Se glazureaza cu ciocolata topita pe abur si putina frisca
Pofta buna si spor la gatit