duminică, 17 august 2014

Madlene cu ciocolata

Aveti nevoie de:

6 oua
un pachet unt
5 lg cacao
5 lg faina
150 gr stafide
2 lg smantana
un praf de copt
esenta de rom dupa gust
un varf cutit  sare
270  gr zahar
zahar vanilat

Pentru glazura si ornat

100 gr ciocolata
150 ml frisca







Albusele se  bat bine .Galbenusele se amesteca bine cu zaharul ,se adauga cacaua ,smantana ,untul ,sarea  si romul ,se pune cratita pe abur si se amesteca pana la topirea completa a acestora ,in jur de 15 minute ,se lasa deoparte sa se raceasca putin apoi se amesteca cu albusele spuma ,praful de copt si faina ,la urma se pun stafidele.Se ung cu unt si faina forme de briose si se pune cu o lingura din compozitie pana la baza acestora ,cand se coc ies peste forme si raman frumoase.Se dau la cuptor la foc mic  30 -35 minute.




Se glazureaza cu ciocolata topita pe abur si putina frisca

Pofta buna si spor la gatit