Aveti nevoie de:
2 bucati mari de peste
4 cartofi potriviti
sare ,piper,usturoi,boia
o lamaie
putin ulei
salata verde pentru ornat
Pestele se curata si se spala bine ,apoi se cresteaza pe ambele parti sa se patrunda mai bine .Se condimenteaza cu sare ,piper si boia.Usturoiul se zdrobeste si se pune inauntru .Cartofii se curata se spala bine si se taie rondele.Se condimenteaza si se pun in tava mare de la cuptor pe langa peste.Se stropesc cu ulei toate si se da la cuptor o ora si 20 min la foc potrivit,sau se poate verifica dupa 45 de minute ,depinde de cuptorul fiecaruia .Se scoate pestele si se stropeste cu zeama de lamaie ,apoi se poate servi.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 19 mai 2014
Tocanita cu ciuperci
Aveti nevoie de :
300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .
Pofta buna si spor la gatit
300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)