luni, 19 mai 2014

Peste la cuptor cu cartofi

Aveti nevoie de:

2 bucati mari de peste
4  cartofi potriviti
sare ,piper,usturoi,boia
o lamaie 
putin ulei
salata verde pentru ornat




Pestele  se curata  si se spala bine ,apoi se cresteaza pe ambele parti sa se patrunda mai bine .Se condimenteaza cu sare ,piper si boia.Usturoiul se zdrobeste si se pune inauntru .Cartofii se curata se spala bine si se taie rondele.Se condimenteaza si se pun in tava mare de la cuptor pe langa peste.Se stropesc cu ulei toate si se da la cuptor o  ora si 20 min la foc potrivit,sau se poate verifica  dupa 45 de minute ,depinde de cuptorul fiecaruia .Se scoate pestele si se stropeste cu zeama de lamaie  ,apoi se poate servi.



Pofta buna si spor la gatit

Tocanita cu ciuperci

Aveti nevoie de :

300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei


Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani  de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .






Pofta buna si spor la gatit