luni, 17 martie 2014

Tort aromat cu banane

Aveti nevoie de: 6 oua ,6 lg zahar,4 lg faina alba ,2 lg cacao,un praf de copt,un varf cutit sare. Crema : un plic crema de vanilie Dr.Oetker,250 ml frisca ,bombonele colorate ,3 banane potrivite. Pentru insiropat blatul aveti nevoie de: 2 sticlute esenta de rom,2lg zahar ,o cana si jumatate apa . Se separa albusele de galbenuse ,se bat spuma tare , se adauga zaharul ,praful de copt si sarea ,galbenusele,iar la urma faina amestecata cu cacaua .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt ,se pune la cuptor aproximativ 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Frisca se mixeaza bine .Se pune prima foaie inapoi in forma ,se insiropeaza bine ,se pune crema ,banane taiate bucati mici ,a doua foaie se insiropeaza bine ,frisca ,a treia foaie ,se insiropeaza apoi se da la rece pana a doua zi .
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu putina frisca si bombonele colorate .
E un tort care se face destul de usor dar e bun si aromat . Pofta buna si spor la gatit