Aveti nevoie de:
5-6 cartofi mari
150 gr cascaval ras
2 lg pesmet
sare si piper dupa gust
50 gr unt
un pahar mic lapte
Cartofii se curata de coaja ,se spala bine apoi se taie cubulete.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare apoi se scurg si se fac piure ,se adauga untul , laptele si jumatate din cantitatea de cascaval.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se ia o forma se pune piureul se intinde uniform .Deasupra se presara pesmetul si cascaval ramas .Se da la cuptor circa 10 minute pana ce se formeaza deasupra o crusta frumoasa .Au un gust mai deosebit fata de clasicul piure.Se serveste alaturi de chiftelute de pui
Pentru chiftelute aveti nevoie de:
500 gr carne tocata de pui
o ceapa mica
o lingurita maggi de gaina si piper (daca mai este nevoie se mai poate adauga si sare )
patrunjel verde
4 catei de usturoi
un ou
Se amesteca carnea cu ceapa taiata marunt ,usturoiul tocat ,maggi ,piper si oul batut bine .La final patrunjel verde taiat cat mai marunt.Se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 27 aprilie 2015
Trandafiri cu mere
Aveti nevoie de:
Un pachet aluat foietaj din comert (sau il faceti voi de casa )
2-3 mere
2 portocale
zahar pudra
2 lg zahar
Aluatul de foietaj se intinde si se taie fasii lungi.Merele se taie in doua se curata de samburi si se taie felii cat mai subtiri.Intr-un vas se pun 2 cani de apa si 2 lg zahar ,se adauga sucul de la cele doua portocale si cand da in clocot se adauga feliile de mere.Aveti grija sa le lasati doar pana se inmoaie in caz contrar va iese piure .Se scot si se scurg ,apoi se pune cate o felie (una peste alta )pe bucata de aluat ,se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 20-30 minute la cuptor sau pana se rumenesc .Se pudreaza cu zahar .Pe langa faptul ca arata foarte bine ,sunt bune si e un desert care se face repede .
Pofta buna si spor la gatit
Un pachet aluat foietaj din comert (sau il faceti voi de casa )
2-3 mere
2 portocale
zahar pudra
2 lg zahar
Aluatul de foietaj se intinde si se taie fasii lungi.Merele se taie in doua se curata de samburi si se taie felii cat mai subtiri.Intr-un vas se pun 2 cani de apa si 2 lg zahar ,se adauga sucul de la cele doua portocale si cand da in clocot se adauga feliile de mere.Aveti grija sa le lasati doar pana se inmoaie in caz contrar va iese piure .Se scot si se scurg ,apoi se pune cate o felie (una peste alta )pe bucata de aluat ,se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 20-30 minute la cuptor sau pana se rumenesc .Se pudreaza cu zahar .Pe langa faptul ca arata foarte bine ,sunt bune si e un desert care se face repede .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)