Pentru o tava mare aveti nevoie de:
8 oua
un pachet unt
300 gr zahar
9 lg faina
1 l lapte
o lamaie (coaja rasa si zeama )
Se separa ouale,albusele se lasa deoparte iar galbenusele se freaca spuma cu zaharul ,se adauga untul (se topeste si se raceste putin ) faina si laptele cate putin sa se incorporeze toate ,se adauga la final albusele batute spuma tare.Toate se amesteca usor cu o lingura de lemn (va iesi o compozitie lichida ,nu va speriati ca va iesi cremesul ) se pune in tava mare compozitia obtinuta si se da la cuptor la foc mic o ora si 20 de minute.Eu am copt doar o ora tinand cont ca am si ,,parlit-o ,, putin (in cuptor electric se coc altfel prajiturile ) deci sa verificati prajitura dupa 30 minute .Pe viitor voi face alta si voi schimba si pozele :)
Eu am facut si jumatate din cantitatile de mai sus pentru un cuptor mai mic
,deci puteti face si jumatate .La final cremesul arata super si e tare bun
Pofta buna si spor la gatit