sâmbătă, 22 februarie 2014
Fulg de nea
Aveti nevoie de:
2 cutii iaurt,aproximativ 20 de biscuiti,2 plicuri gelatina ,100 gr stafide,o banana,suc natural de fructe pentru insiropat,zahar vanilat ,perinite de ciocolata,nuca de cocos pentru ornat .
Crema 1: se poate folosi o crema de vanilie la plic sau puteti face crema de casa (eu am facut crema de casa era mai rapida decat sa merg pana la magazin sa cumpar ) :)
Crema 2: iaurtul se amesteca cu 3 lg zahar ,zaharul vanilat si gelatina (inmuiata inainte in putina apa calda).
Se pune intr-o forma rotunda folie ,un strat de biscuiti apoi se insiropeaza bine.Se pune crema 1 ,se niveleaza ,apoi se pune banana taiata felii subtiri ,stafidele ,crema 2 ,perinitele de ciocolata iar deasupra un nou strat de biscuiti .Se acopera cu folia si se da la rece cateva ore.
E foarte usoara si aromata de aceea am numit-o fulg de nea .
Am ornat cu mar ,covrigei cu ciocolata si bombonele .
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Aveti nevoie de :
400 gr fasole boabe,o ceapa mare,o conserva pasta tomate,ciolan de porc afumat ,sare ,piper si patrunjel verde.
Se spala fasolea bine se pune intr-o oala cu apa la foc potrivit . Dupa 20 minute se adauga ciolanul de porc bine spalat ,ceapa curatata si taiata in doua (se pot adauga si doi morcovi taiati rondele ).
Dupa fierbere se adauga pasta de tomate ,sare si piper dupa gust iar la urma patrunjelul verde tocat marunt.
Se serveste cu ceapa rosie.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)