100 gr unt
75 gr zahar
2 oua
125 gr faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
cateva bucatele ciocolata rasa
Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga ouale pe rand ,praful de copt si sarea iar la urma faina .Se amesteca usor ,se pune blatul intr-o forma rotunda iar deasupra se presara bucatile de ciocolata .
Se da la cuptor 30-35 minute .Se scoate blatul dupa ce se raceste si se lasa deoparte .
Crema neagra :
250 ml frisca
2 tablete de ciocolata
2 l-te gelatina
cateva cirese sau visine (eu am avut la borcan taiate felii mici )
Frisca se bate spuma ,se adauga ciocolata topita inainte pe abur ,gelatina (se prepara cu putina apa si se incalzeste pe foc ) si bucatile de cirese .
Crema alba :
300 gr branza dulce
300 ml frisca
2 l-te gelatina
4 lg zahar
putina esenta de menta
Se bate frisca spuma ,se adauga branza amestecata inainte cu zaharul si se amesteca usor ,gelatina la final si menta .
Decor : alune de padure si bomboane colorate (dupa gust puteti pune ce va place )
Aranjare:
Intr-un vas rotund de plastic se pune folie ,crema alba se niveleaza ,se da putin la rece .Peste crema alba se pune crema neagra ,blatul care se insiropeaza cu putin suc s se apasa ,se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi .Se pune un platou rotund peste vas si se rastoarna .Se decoreaza cu alune si bomboane sau dupa gustul fiecaruia cu ce doreste ,E un desert racoros de vara dar se poate face oricand doriti sau aveti musafiri ,ceva fin si bun .
Pofta buna si spor la gatit