duminică, 17 mai 2015

Chiftelute de pui cu sos Bechamel

Aveti nevoie de:

500 gr carne tocata de pui
2 fire ceapa verde
6-7 catei de usturoi
un ou
sare ,piper si patrunjel verde
ulei pentru prajit

Sos Béchamel:

300 ml lapte
2 lg rase de faina
60 gr unt
100 gr cascaval ras
sare si piper dupa gust
un varf cutit ghimbir
un varf cutit boia (eu i-am dat putina culoare )
patrunjel verde








Carnea de pui se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,patrunjel verde tocat si oul batut bine.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei ,apoi se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei ,se lasa deoparte.
Sosul béchamel : untul se topeste intr-o tigaie ,se adauga faina si se prajeste putin ,laptele si cascavalul ras(se lasa putin pentru a se pune deasupra inainte sa se dea la cuptor ) ,se condimenteaza cu sare ,piper, ghimbir ,boia.Se pun intr-o tava mica chiftelutele ,se toarna sosul peste ele ,deasupra cascavalul ramas si se da la cuptor cam 15-20 minute .
Se servesc chiftelutele cu acest sos si  cartofi cu rozmarin , este un preparat plin de arome minunate

Pofta buna si spor la gatit

Sos de vanilie (Crema Engleza )

Am mai invatat o reteta noua de la restaurantul unde lucrez si am decis sa o postez si aici ,eu folosesc acest sos mai ales la prajiturile cu ciocolata ,combinatia e super delicioasa ,poza de mai jos este cu acest sos pe o felie de Tort cu ciocolata si a fost tare gustos

4 galbenusuri
5 lg zahar
pastaie de vanilie(sau esenta )
400 ml lapte




Se amesteca galbenusurile cu zaharul .Laptele se pune la incalzit cu pastaia de vanilie ,apoi cand incepe sa se incalzeasca se trage deoparte vasul si se pune in compozitia de galbenusuri cate putin pana se incorporeaza tot laptele ,se pune din nou pe foc si se amesteca continuu ..ATENTIE ..la foc mic sa il faceti ,in caz contrar riscati sa se taie sau sa se arda ,va iese o crema delicioasa numai buna de folosit la diverse prajituri cu ciocolata sau dupa preferintele fiecaruia .I se mai spune si Crema Engleza


Pofta buna si spor la gatit