luni, 17 februarie 2014

Prajitura cu nuca si mere

Aveti nevoie de: un ou,un varf cutit sare,1 lg untura (se poate pune unt sau margarina dar nu iese prajitura asa frageda),un plic vanilie,un pahar lapte sau apa minerala ,4 lg zahar,un plic praf de copt,faina cat cuprinde pentru un aluat moale bun de intins .Se imparte aceasta coca in doua parti egale .
Pentru umplutura aveti nevoie de: 5 mere mari ,o lingurita scortisoara ,3 lg zahar,2 pliculete zahar vanilat,o cana nuca macinata ,un pahar gris . Merele se curate de coaja se razuiesc si se calesc putin ,se adauga zaharul ,scortisoara ,vanilia se lasa cateva minute apoi se lasa putin sa se raceasca .
Se intinde prima foaie in tava ,se pune putin gris ,se adauga merele ,nuca apoi foaia a doua.Se unesc pe margini foile ,apoi se inteapa cu furculita pentru o coacere optima .
Se da la cuptor cam 45 minute ,apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.Se serveste atat calda cat si rece .
Pofta buna si spor la gatit