miercuri, 9 ianuarie 2019

Ciorba cu carne de porc si zeama de varza

O ciorba delicioasa si cu un gust desavarsit o recomand tuturor carora le place varza murata si ..zeama binenteles :) se face in special de sarbatori si mai ales iarna ,dar eu una nu refuz nici mai tarziu spre primavara atata timp cat este varza murata si zeama  fac destul de des







Aveti nevoie pentru 4-6 portii:

300 gr carne de porc
3-4 morcovi
pastarnac sau telina o bucata mica  (eu am facut fara ele de data asta )
o bucata ceapa
2-3 lg ulei
putina sare de lamaie (daca zeama de varza nu e asa de acrisoara se adauga sare de lamaie )
sare si piper dupa gust
1 lg faina alba
1 lg ulei
1/2 l-ta boia
zeama de varza (cam 500 ml )


Morcovii si ceapa se curata ,se spala si se taie cat de marunt va place .Se adauga ulei intr-o cratita mai inalta ,se calesc legumele ,se adauga carnea de porc taiata bucati mai mici ,apa si condimente .Se lasa sa fiarba bine toate ,apoi se pune  zeama de varza  iar la final ,se prajeste intr-o tigaie faina in putin ulei ,se pune boiaua si se adauga la ciorba .Este o ciorba simpla dar de efect pentru cei dragi .
Pentru cei care doresc se pune patrunjel verde deasupra .


Pofta buna si spor la gatit