luni, 14 septembrie 2015

Chili con carne

Aveti nevoie de:

3 fire praz
1/2 ceapa rosie
o l-ta oregano
o l-ta boia
un varf cutit curry
o conserva rosii Sunfood
4-5 catei usturoi
putin ulei
2 l-te ardei iute in amestec cu gogosar
sare si piper
300 gr fasole boabe fiarta
400 gr carne tocata






Uleiul se pune intr-o cratita ,se adauga prazul ,usturoiul si ceapa taiate marunt,condimentele si carnea tocata .Toate se calesc 15-20 minute la foc mic .Se adauga rosiile din conserva si fasolea fiarta la urma .Se amesteca usor .Chili se serveste ornat cu frunze de busuioc.E un preparat care se face usor si e putin picant dar gustos

Pofta buna si spor la gatit

Tort Honey & Caramel

Aveti nevoie de :

Pentru blat :

4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt


Pentru crema :
400 ml frisca
un ou intreg
2 lg miere
un plic crema Dr Oetker Caramel
4 l-te gelatina

Oul ,mierea si 3 lg frisca se bat pe abur ,apoi se lasa la rece,

Pentru sos caramel:
5 lg zahar se caramelizeaza ,se adauga 50 gr unt si un pahar mic frisca .










Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate bine cu sarea si praful de copt ,iar la urma faina si cacaua .Se pune intr-o forma si se da la copt 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 parti egale .

Crema de caramel se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .Frisca se bate spuma .Sosul caramel se prepara cum scrie mai sus.Oul intreg se bate bine ,se adauga mierea si 3 lg frisca lichida .Gelatina se incalzeste putin cu apa calduta si se adauga la crema cu frisca .
Se amesteca frisca (se lasa pentru ornat putin ) ,cu sosul caramel si crema cu miere(dupa ce sau racit bine ambele creme ).Aranjare: Se pune folie in tava in care sa copt blatul (eu am folosit o tava patrata ) ,prima foaie ,crema cu frisca putin ,crema caramel,foaie,crema caramel,crema cu frisca .foaie .Se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi cand se poate orna cu frisca si struguri sau dupa preferinta fiecaruia .Aranjarea foilor si a cremelor se poate face dupa cum doriti .

Pofta buna si spor la gatit