luni, 14 septembrie 2015

Tort Honey & Caramel

Aveti nevoie de :

Pentru blat :

4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt


Pentru crema :
400 ml frisca
un ou intreg
2 lg miere
un plic crema Dr Oetker Caramel
4 l-te gelatina

Oul ,mierea si 3 lg frisca se bat pe abur ,apoi se lasa la rece,

Pentru sos caramel:
5 lg zahar se caramelizeaza ,se adauga 50 gr unt si un pahar mic frisca .










Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate bine cu sarea si praful de copt ,iar la urma faina si cacaua .Se pune intr-o forma si se da la copt 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 parti egale .

Crema de caramel se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .Frisca se bate spuma .Sosul caramel se prepara cum scrie mai sus.Oul intreg se bate bine ,se adauga mierea si 3 lg frisca lichida .Gelatina se incalzeste putin cu apa calduta si se adauga la crema cu frisca .
Se amesteca frisca (se lasa pentru ornat putin ) ,cu sosul caramel si crema cu miere(dupa ce sau racit bine ambele creme ).Aranjare: Se pune folie in tava in care sa copt blatul (eu am folosit o tava patrata ) ,prima foaie ,crema cu frisca putin ,crema caramel,foaie,crema caramel,crema cu frisca .foaie .Se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi cand se poate orna cu frisca si struguri sau dupa preferinta fiecaruia .Aranjarea foilor si a cremelor se poate face dupa cum doriti .

Pofta buna si spor la gatit

2 comentarii: