luni, 11 mai 2015

Miere din papadie


In urma cu ceva timp mergand cu fetita in parc si jucandu-ne mi-a adus un buchet de flori de papadie si asa mi-a venit idea sa fac mierea ,am mai facut in urma cu multi ani iar reteta o stiam de la parintii mei si am decis sa fac din nou ...singurul regret este ca nu am facut decat 2 portii ca sau terminat florile ,cel putin la mine in zona ca as mai face ,merita ...dar in curand voi face miere si din alte flori si voi scrie reteta si pe blog

Aveti nevoie de :

2 maini bune de flori
1/2 lamaie fara coaja
1 kg zahar
1 l apa




Florile se spala bine apoi se pun intr-o oala la fiert cu un litru apa ,se lasa sa dea cateva clocote apoi se trage deoparte si se lasa in loc ferit de lumina 24 de ore.A doua zi se strecoara ,se arunca florile ,se adauga lamaia taiata felii si zaharul ,se amesteca continuu la foc mic pana la topirea completa a zaharului apoi din cand in cand se mai amesteca cu lingura de lemn  ,va face o spuma destul de mare dar se continua fierberea ,eu am fiert-o o ora si 20 de minute si sa facut destul de tare (daca doriti mierea mai moale sa curga nu o fierbeti atat de mult ).Am pus-o in  borcane mici ,am pus capacul si si-a luat locul in camara pe raft .E foarte buna si aromata iar pe langa faptul ca e la indemana tuturor sa o facem nu ne trebuie multe ingrediente .E minunata atat la sanatate cat si la diverse preparate ,in curand voi face o prajitura tare cunoscuta cu mierea facuta de mine ca e delicioasa

Spor sa aveti