marți, 20 mai 2014

Fasole verde scazuta cu carne de porc

Aveti nevoie de :

fasole verde (eu am avut la borcan dar daca aveti  proaspata e si mai bine )
o cana suc de rosii
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi
3 catei usturoi
piper
sare doar daca folositi fasole proaspata
2 lg faina
patrunjel verde
4 lg ulei



Se caleste ceapa , se adauga usturoiul  verde si usturoiul tocat marunt,apoi se adauga fasolea si 2 cani de apa .Se fierbe cam 30 de minute  iar la urma se adauga sucul de rosii ,se face un amestec din  faina cu putina apa pentru a se ingrosa sosul ,se pune la urma ,patrunjel verde tocat.



La acest preparat am facut carne de porc prajita ,se poate folosi si carne de pui sau vita dupa gustul fiecaruia .



Pofta buna si spor la gatit

Rulouri cu vanilie si frisca

Aveti nevoie de :

1 kg faina
o lingurita  sare
o lingura  otet
un pac unt 










Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul   o foaie mare  si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta  de cel  putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte  subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri  ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.

Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker  (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie

Pentru décor zahar pudra

Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .




Pofta buna si spor la gatit