Aveti nevoie de :
fasole verde (eu am avut la borcan dar daca aveti proaspata e si mai bine )
o cana suc de rosii
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi
3 catei usturoi
piper
sare doar daca folositi fasole proaspata
2 lg faina
patrunjel verde
4 lg ulei
Se caleste ceapa , se adauga usturoiul verde si usturoiul tocat marunt,apoi se adauga fasolea si 2 cani de apa .Se fierbe cam 30 de minute iar la urma se adauga sucul de rosii ,se face un amestec din faina cu putina apa pentru a se ingrosa sosul ,se pune la urma ,patrunjel verde tocat.
La acest preparat am facut carne de porc prajita ,se poate folosi si carne de pui sau vita dupa gustul fiecaruia .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 20 mai 2014
Rulouri cu vanilie si frisca
Aveti nevoie de :
1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)