Aveti nevoie de:
150 gr unt
4 oua
150 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat + esenta de vanilie
un praf de copt
un varf cutit sare
4 lg ulei
250 gr faina
un pahar de afine
putina coaja rasa de portocala
pentru decor zahar pudra
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga zaharul vanilat ,praful de copt si sarea .Pe rand se pune cate un ou intreg si se mixeaza in continuare ,se pune si uleiul iar la final coaja rasa de portocala si faina .Se pregatesc formele de briose ,se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina .Se ia cu o lingura si se pun in forme pana la baza .Din compozitia de mai sus va ies 18 bucati de briose .
Afinele se dau prin faina si se pun deasupra apasand usor sa intre in aluat .Se dau la cuptor aproximativ 35 de minute .
Se pudreaza cu zahar .Este o reteta noua care e tare simplu de realizat iar briosele raman pufoase si aromate si dupa doua zile .
Pofta buna si spor la gatit