sâmbătă, 17 octombrie 2015

Briose cu afine si aroma de portocala

Aveti nevoie de:

150 gr unt
4 oua
150 gr zahar
2 plicuri  zahar vanilat + esenta de vanilie
un praf de copt
un varf cutit sare
4 lg ulei
250 gr faina
un pahar  de afine
putina coaja rasa de portocala
pentru decor zahar pudra








Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga zaharul vanilat ,praful de copt si sarea .Pe rand se pune cate un ou intreg si se mixeaza in continuare ,se pune si uleiul iar la final coaja rasa de portocala si faina .Se pregatesc formele de briose ,se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina .Se ia cu o lingura si se pun in forme pana la baza .Din compozitia de mai sus va ies 18 bucati de briose .
Afinele se dau prin faina si se pun deasupra apasand usor sa intre in aluat .Se dau la cuptor aproximativ 35 de minute .
Se pudreaza cu zahar .Este o reteta noua care e tare simplu de realizat iar briosele raman pufoase si aromate si dupa doua zile .

Pofta buna si spor la gatit

4 comentarii:

  1. Sunt cu adevarat usor de facut,de fapt aluatul este ca al unui pandispan ,dar oricum sunt altfel ca prezentare. Ti-au iesit foarte frumoase .E drept ca iti ies toate bine ,felicitari si pupici <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da sunt usor de facut Raisa ,e o reteta inventata de mine (din nou ) si mi-au iesit din prima ,sincer am avut ceva emotii ca era cam moale compozitia dar am riscat si am ..castigat ..niste briose pufoase ,moi si parfumate ,te invit sa le incerci ,pup si multumesc draga mea

      Ștergere
  2. foarte usoara reteta! ti-au iesit foarte bine! pupici

    RăspundețiȘtergere