marți, 5 ianuarie 2016

Friptura de porc cu chili

Am facut o friptura mai deosebita de Revelion si impart reteta si cu voi ,e tare simpla dar cu un gust minunat si aromat iar ca si aspect va las pe voi sa decideti ,cum nu eram hotarata daca o postez sau nu am doar poza finala dar cu siguranta o repet si voi face mai multe poze

Aveti nevoie de :

1,5 kg carne de porc (o bucata mare si frumoasa )
sare
piper
boia
busuioc
oregano
cimbru
chili
o cana ulei
cativa catei de usturoi zdrobiti se pun in tava langa carne




Cate o lingurita din fiecare condiment se pune intr-un vas ,se amesteca bine toate apoi se da carnea intreaga prin aceste condimente (daca nu va place asa de condimentat puteti reduce din condimente ).Se taie pe lungul bucatii de carne ca un buzunar (pe mijloc ) si se pune un morcov cat lungimea carnii .Se unge cu putin ulei si se da la cuptor la 200 gr cel putin 2 ore ,in functie de cuptor ,se verifica din cand in cand si se mai pune din zeama pe care o lasa carnea deasupra .In tava se pune ulei aproximativ o cana (daca e tava potrivita ) .Este o friptura mai deosebita cu un gust minunat .Se lasa sa se raceasca putin  apoi se taie felii si se serveste simplu sau cu garnitura de cartofi ,orez ..etc