joi, 27 martie 2014

Budinca de cartofi cu branza la cuptor


Aveti nevoie de:

800 gr cartofi
300 gr branza (eu am folosit cascaval )
4 oua
2 lg pesmet
o jumatate ardei rosu
sare dupa gust
150 gr unt
150 gr smantana

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja ,se curata  si se taie felii .
Ouale se bat bine cu praful de sare ,cascavalul ras  si smantana .
Se unge o forma cu unt(eu am folosit hartie de copt) ,se presara pesmetul si alternativ  se pun cartofii si amestecul de oua cu smantana si cascaval .
Ultimul strat am pus cascaval ras.Se da la cuptor cam 20-25 min pana ce prinde o crusta frumoasa .Se lasa sa se raceasca  putin apoi se poate servi.E foarte buna am facut de cina ,usoara si delicioasa .









Pofta buna  si spor la gatit

Bezele

Aveti nevoie de :

4 albuse
200 gr zahar

Se încinge cuptorul . Se tapetează două forme de copt cu hârtie pergament. Se aşază albuşurile într-un bol mare, curat, şi se bat cu ajutorul mixerului electric la viteza mică. Când capătă consistenţa spumei, se măreşte viteza la mediu şi se bat până ce se obţine o compoziţe cu textura băţoasă, care rămâne pe paletele mixerului. Albuşurile nu se bat excesiv, pentru că vor face cocoloaşe sau vor deveni prea pufoase.
Se adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, în timp ce compoziţia se bate pe viteza mare, până ce se obţine o textură de bezea, lucioasă şi consistentă – operaţiunea poate dura până la 10 minute. În acest moment, zahărul ar trebui să fie dizolvat complet.
Se aşează compoziţia pe foaia de copt, cu ajutorul unei linguri mari, din metal. sau cu o forma . Se pot face fie 12 bezele mari, fie 24 de bucăţi mici . Nu vă faceţi griji din cauza formei, neteziţi orice denivelare cu degetul puţin umezit.Se aşază bezelele în cuptor, se dă căldura mai încet la 120ºC/gaz  şi se lasă o oră. Se închide focul şi se lasă la răcorit în cuptor.





Pofta buna si spor la gatit

Prajitura aromata cu lamaie

Aveti nevoie de:

Pentru blat:

6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
un praf de copt
un varf cutit sare


Pentru crema :

2 plicuri crema lamaie  Dr Oetker
1 plic frisca
2 banane

Pentru ornat :
50 gr stafide
2 lg nuca de cocos colorata

Pentru insiropat:

2 sticlute esenta de rom
2 cani apa
2 lg zahar











Se separa albusele de galbenuse,se bat spuma se adauga zaharul ,galbenusele ,sarea si praful de copt.Se cerne faina impreuna cu cacaua si se adauga la blat.Se amesteca usor.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua parti egale,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,se amesteca apoi cu frisca batuta .
Se pune prima foaie se insiropeaza apoi se pune jumatate din crema de lamaie ,cele doua banane taiate bucati mici ,foaia a doua ,se insiropeaza ,se pune restul de crema .
Se presara nuca de cocos si stafide si se da la rece cateva ore .
E foarte aromata si buna .



Pofta buna si spor la gatit

Foi de placinta cu iaurt

Aveti nevoie de :


un pahar zahar
un pahar ulei
300 gr foi subtiri de placinta
un pahar mare iaurt
zeama de lamaie
un varf cutit praf de copt
3 oua
coaja rasa de portocala
un varf cutit sare

Pentru sirop
5 linguri zahar
2 esente de rom
2 pahare apa


Foile se rup in bucati mici ,Ouale se bat bine cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si la urma foile zdrobite ,se amesteca pana la omogenizarea completa ,apoi se pune aceasta compozitie in tava ,se da la copt circa 40 de minute pana ce face o crusta frumoasa deasupra.In timp ce se coace placinta se ard cele 5 linguri de zahar apoi se adauga apa ,se ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se scoate blatul   din cuptor dar se lasa in tava  si cat e inca cald se pune siropul pana la absorbirea completa .Se serveste calda si rece simpla sau cu frisca .




Pofta Buna si spor la gatit