joi, 27 martie 2014

Foi de placinta cu iaurt

Aveti nevoie de :


un pahar zahar
un pahar ulei
300 gr foi subtiri de placinta
un pahar mare iaurt
zeama de lamaie
un varf cutit praf de copt
3 oua
coaja rasa de portocala
un varf cutit sare

Pentru sirop
5 linguri zahar
2 esente de rom
2 pahare apa


Foile se rup in bucati mici ,Ouale se bat bine cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si la urma foile zdrobite ,se amesteca pana la omogenizarea completa ,apoi se pune aceasta compozitie in tava ,se da la copt circa 40 de minute pana ce face o crusta frumoasa deasupra.In timp ce se coace placinta se ard cele 5 linguri de zahar apoi se adauga apa ,se ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se scoate blatul   din cuptor dar se lasa in tava  si cat e inca cald se pune siropul pana la absorbirea completa .Se serveste calda si rece simpla sau cu frisca .




Pofta Buna si spor la gatit

2 comentarii:

  1. wow,super delicioasa,mie nu prea imi ies cu aceste foi ,cred ca nu le dau bine cu ce trebuie ,ies mai tari :( ,felicitari arata delicios :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucataria lui Aly27 martie 2014 la 08:26

    faza e sa faci exact cum scrie in reteta iti iese un fel de smantana mai groasa si o lasi la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra ,nu e greu deloc <3 iar finalul merita iti spun sigur

    RăspundețiȘtergere