luni, 1 septembrie 2014

Triunghiuri cu mere

Aveti nevoie de:

Aluat foietaj :

500 gr faina (aproximativ )
250 gr unt
4 lg ulei
un pahar apa
un varf cutit sare
(foietajul il puteti cumpara daca doriti)

Se amesteca ingredientele de mai sus (se lasa jumatate din unt) se face o coca potrivita ,se intinde apoi untul si se impatura ,se repeta   operatiunea de cateva ori apoi se da la rece pus in folie cel putin o ora .







Pentru umplut :

5-6 mere mari
o jumatate lingurita scortisoara
un pahar zahar
stafide



Merele se curata de coaja ,si se taie in bucati mici ,se pun sa se caleasca putin cu zaharul iar la urma se adauga scortisoara (se lasa doar cateva minute ca sa se inmoaie merele)
Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri (cel facut de casa se intinde la o grosime identica cu cel cumparat din comert )se umplu cu mere si se pun in aparatul de sandwiciuri ,se preseaza usor si se coc bine pe ambele parti pana se rumenesc .Se scot si se pudreaza cu zahar.O reteta usor de facut si nu iti ia mult timp .Dupa preferinta se pot adauga si stafide.





Se servesc atat calde cat si reci ,simple  si bune

Pofta buna si spor la gatit