luni, 4 ianuarie 2016

Lipii pentru Shaorma

Am testat cateva retete de lipii pentru Shaorma si pot spune ca asta imi place cel mai mult ,binenteles facuta dupa gustul meu ,foi subtiri care se coc repede ,nu se rup si se pot folosi fara frica la pregatirea unei Shaorme delicioase pentru cei dragi


Aveti nevoie de:

1/2 cub drojdie
2 cani apa calda
700 gr faina
o l-ta sare
100 gr unt
2 lg ulei









Din cantitatile de mai sus va ies multe lipii asa ca puteti face doar jumatate (eu am facut reteta intreaga si o parte din aluat l-am pus la gheata urmand sa il folosesc cand avem pofta de Shaorma )
Se amesteca toate si trebuie sa va iasa un aluat mai moale ,se lasa la dospit 30 minute ,apoi se ia cate o bucata si se intinde cu sucitorul (mai aveti nevoie de putina faina ca sa il modelati usor ) nu e nevoie sa fie rotunde eu le-am facut si cu colturi si mai ovale ,conteaza gustul si sa fie coapte .Se coc in tigaie mare ,fara ulei (contine deja unt si ulei ) si se lasa doar un minut - doua sa nu se arda .Se scot pe un platou si se acopera cu un prosop ,dupa ce le-ati facut pe toate (sau cate doriti ,in functie de familie ,prieteni sau musafiri ) se pune in mijlocul fiecarei lipii  cartofi prajiti ,varza cruda taiata fin ,putina salata verde ,carne porc afumata si prajita ,rosie taiata felii ,castraveti murati ,maioneza ,sare si piper dupa gust (asta e umplutura mea ,daca va place altceva puneti dupa gustul vostru ).Se servesc calde alaturi de un pahar de suc .

Pofta buna si spor la gatit