duminică, 2 martie 2014

Chec Dana

Pentru un chec aveti nevoie de : 4 oua ,o cana zahar ,4 lg ulei,8 lg apa ,un varf cutit sare ,vanilie sau coaja de lamaie ,un praf de copt,o cana faina ,o lingurita cacao. Cum se face: Din cana de zahar se iau 4 lg care se amesteca cu 4 lg apa si se fierb pana se topeste tot zaharul si devine un sirop mai gros .Se lasa la rece.Galbenusele se amesteca cu sarea ,praful de copt ,4 lg apa si 4 lg ulei. Albusele se bat spuma cu restul de zahar ,apoi se adauga galbenusele ,siropul de zahar ,vanilia sau coaja rasa de lamaie si la urma faina .Se amesteca usor si se pune compozitia in tava de cozonac .Se lasa cam 2 linguri care se amesteca cu cacaua si se pune usor deasupra pentru un aspect frumos . Se da la cuptor aproximativ 45 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar.Eu am facut 3 checuri odata ,sau topit rapid la cat de bune au iesit.
 



 
Pofta buna si spor la gatit