luni, 12 mai 2014

Pasca cu branza dulce si stafide

Aveti nevoie de :

700 gr branza dulce
6 oua
400 gr smantana
200 gr unt
4 lg gris
4 lg faina
200 gr stafide
200 gr zahar
vanilie
o lingurita rasa de  sare






Se amesteca ouale intregi cu zaharul ,se adauga branza ,smantana,untul ,stafidele,sarea si vanilia.Se amesteca bine iar la urma se adauga faina si grisul.Va iese o compozitie mai moale.Se pune o hartie de copt intr-o forma rotunda si se pune pasca .Se da la cuptor si se coace aproximativ  o ora si 10 minute sau pana are o culoare frumoasa deasupra si se desprinde de pe peretii formei.
Se lasa pana la racirea completa apoi se poate servi .



Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu ciocolata

Aveti nevoie de :

o cana  si jumatate de zahar (cana simpla de 250 gr)
200 gr unt
3 lingurite cacao
4 oua
un praf de copt
o cana faina
un varf cutit sare
100 gr ciocolata
o cana nuca taiata marunt








Zaharul ,100 gr unt si cacaua se pun intr-o cratita la foc si se amesteca  pana la topirea completa.Se lasa deoparte pana se raceste putin apoi se adauga pe rand 4 galbenuse ,se incorporeaza bine ,din aceasta compozitie se scoate jumatate  si se amesteca cu albusele  care se bat spuma tare se adauga  o cana faina ,un praf de copt ,un varf cutit sare .Va iese un blat care se pune la cuptor cam 30 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la racit.




Crema ramasa se pune inapoi pe foc ,se mai adauga 100 gr unt,100 gr ciocolata ,se topesc toate apoi se adauga o cana nuci taiate .
Se pune blatul inapoi in tava pe o hartie de copt iar deasupra se intinde uniform crema cu nuca .Se da la rece pana a doua zi .E o prajitura fina si buna .



Pofta buna si spor la gatit