marți, 2 februarie 2016

Chiftelute in sos marinat cu ciuperci

Cred ca vi sa intamplat ...si voua si nu o data sa va ramana friptura de pui de la pranz si sa nu stiti ce sa faceti cu ea ? ei bine mie mi sa intamplat de mai multe ori (mai ales la pui pe sare ) si carnea ramasa o aruncam de fiecare data ..ce sa fac cu ea ? recent am facut din nou pui pe sare si fiind mare nu am reusit sa servim tot si era pacat mai ales de piept sa il arunc asa ca ...am cautat ..am citit ...si am facut o cina delicioasa cu carnea ramasa ..transformata in ..chiftelute ...stiu ca nu sunt singura care a facut asta ..dar eu va si ofer varianta mea cea mai simpla ..dar buna

Asadar  aveti nevoie de carnea de la friptura ramasa (poate fi si carne de pui prajita la gratar ,sau pui pe sare ) aproximativ 200 -250 gr
o lingura pesmet
un ou
o felie paine (inmuiata bine in apa rece )
patrunjel verde
sare si piper (daca mai este nevoie )
usturoi eu nu am mai pus ,dar daca va place puteti pune
ulei pentru prajit


Carnea se taie cat mai marunt (atentie la oasele ramase ) ,se adauga oul ,pesmetul ,patrunjelul verde tocat marunt,sare ,piper si painea stoarsa bine de apa .Se amesteca toate cat mai bine si se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.Se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte .

Sosul :

o conserva rosii Sunfood
cativa catei de usturoi
tarhon,busuioc ,maggi ,sare si piper dupa gust
2 lg faina alba
4-5 ciuperci potrivite
o ceapa











Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile taiate felii ,usturoiul si condimentele .La final faina amestecata inainte cu putina apa ,rosiile din conserva si un pahar cu apa.Cand incepe sa fiarba se adauga chiftelutele si se acopera 2-3 minute .Se pot servi atat cu piure de cartofi cat si cu paste .


Pofta buna si spor la gatit