luni, 22 ianuarie 2018

Tarta cu vanilie si fructe tropicale

Aveti nevoie de :

Pentru tarta :

125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
















Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina  (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.

Crema :

un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar

Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca  usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .


Decor:

o conserva  fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina

Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana  a doua zi .


Pofta buna si spor la gatit