duminică, 9 februarie 2014

Galuste din cartofi cu carne

Aveti nevoie de: 500 gr cartofi ,2 oua ,sare si piper dupa gust,4 catei de usturoi. Pentru umplutura aveti nevoie de : 200 gr carne tocata de pui ,o ceapa ,putin ardei rosu sau galben,ulei pentru prajit. Se fierb cartofii in coaja apoi se curata si se fac piure.Se adauga ouale batute ,usturoiul pisat, sare si piper . Carnea tocata se caleste putin in ulei ,se adauga ceapa si ardeiul cubulete ,se condimenteaza cu sare si piper. Se ia cu lingura din compozitia de cartofi se fac galuste apoi in mijloc se pune o lingurita de carne toccata ,se dau forma rotunda si se prajesc in ulei.
Pofta buna si spor la gatit

Rosii la cuptor cu cascaval si busuioc

E o reteta tare simpla si aromata ,se poate pregati pentru musafiri ..evenimente ...sarbatori ,merita incercata Aveti nevoie de: 2-3 rosii mari, sare si piper, cascaval ras sau branza, busuioc , Se taie rosiile felii potrivite se pun intr-o tava pe hartie de copt,se pune cascavalul ras sau branza , ,sare ,piper si busuioc ,se dau la cuptor cateva minute ,se servesc cu friptura.
Pofta buna si spor la gatit

Carnati de casa cu rozmarin

Aveti nevoie de : 500 gr carne tocata de porc ,un ou,5 catei de usturoi,o felie de paine inmuiata in lapte(sau apa),sare ,piper dupa gust , o lingurita rozmarin uscat (sau rozmarin verde )patrunjel verde tocat marunt,ulei pentru prajit.Se amesteca toate ingredientele de mai sus apoi se fac forme de carnati sau mici cum va place si se prajesc in ulei incins.Se scot pe un prosop de bucatarie sa absoarba surplusul de ulei .Se servesc cu diverse garnituri.
Pofta buna si spor la gatit

Kubetti

Aveti nevoie de : Paine taiata cubulete 250 gr (de preferat coaja putin mai tare ),ceapa verde taiata marunt 2 fire ,putin ulei (cam o lingura),boia ,sare si piper dupa gust.Se mai poate pune ardei rosu si sunca .Se amesteca bine toate apoi se pun in folie de aluminiu si se ruleaza la capete si se da la cuptor cam 20 minute. Se poate servi simplu (ca si Kubetti de cumparat ) sau la ciorbe .
Pofta buna si spor la gatit