sâmbătă, 16 iulie 2016

Tort cu miere si rom

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
putina esenta rom
4 lg faina
3 l-te ness
1/2 praf de copt
un varf cutit sare

Crema :

250 ml frisca
150 ml miere
o sticluta esenta de rom
2 lg dulceata de trandafiri
o cutie iaurt 400 gr
4 l-te gelatina












Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul ,se adauga romul si nessul ,sarea si praful de copt .La final galbenusurile si faina .Se pune blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute .Se raceste si se taie in doua .
Crema :Frisca se bate spuma ,se adauga mierea lichida ,esenta de rom, dulceata de trandafiri si iaurtul .Se mixeaza bine toate si la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .
Se pune prima foaie in tava in care a copt ,crema si foaia a doua .Se apasa usor si se da la rece cateva ore .O noua reteta delicioasa si racoroasa de vara .

Pofta buna si spor la gatit