marți, 10 noiembrie 2015

Ciorba cu fasole ,bors si tarhon

Aveti nevoie de:

300 gr fasole boabe (nu apare in poza ca era deja la fiert )
un morcov mare
o ceapa
4-5 lg pasta tomate
250 gr carne afumata 
 o lg bors Maggi  
tarhon si piper dupa gust
patrunjel verde






Fasolea se fierbe in apa cu putina sare alaturi de afumatura (costita afumata ,ciolan sau ce va place voua ) .Morcovul se razuieste ,ceapa se taie marunt si se calesc in putin ulei .Se adauga la ciorba .Pasta de tomate la final ,bors si piper dupa gust .Tarhon si patrunjel verde .
Este o ciorba buna si aromata .


Chec Aperitiv pentru lacto-vegetarieni

Aveti nevoie de:

3 oua
o ceapa potrivita
2 lg morcov razuit
patrunjel verde
2 lg cascaval razuit
5 lg ciuperci (taiate si calite inainte)
3 lg ardei rosu
o ceasca mica lapte
6 lg faina
sare si piper dupa gust










Ouale se bat spuma ,se adauga restul ingredientelor pe rand .Se condimenteaza cu sare si piper .
Se tapeteaza o tava patrata (sau o tava de cozonac daca vreti mai inalt aperitivul ) cu hartie de copt ,se pune compozitia si se da la cuptor 45 de minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii ,e un aperitiv usor de facut si gustos .

Pofta buna si spor la gatit